sobota 24. júna 2017

RECENZIA: Bill Reilly, Martin Dugard - Atentát na Ježiša (Ikar, 2014)

HODNOTENIE:   ***


"Ježiš nikdy nenapíše nijakú knihu, nezloží pieseň, neurobí jediný ťah štetcom po plátne. Avšak za dvetisíc rokov  od tejto chvíle, potom čo si jeho zvesť vypočujú miliardy ľudí, sa o jeho živote napíše viac kníh, zloží sa viac piesní a vznikne o ňom viac výtvarných diel než o ktoromkoľvek inom človeku v dejinách." (s.152).



Bill OReilly a Martin Dugard sú v Spojených štátoch amerických uznávaní publicisti a autori viacerých bestsellerov. Meno si urobili predovšetkým knihou Atentát na Kennedyho
Napriek tomu, že názov knihy vyvoláva mierne bulvárny nádych, autori vychádzali z historických faktov. Výsledkom je kvalitne napísaný historický dokument, z ktorého sa však o živote, pôsobení, smrti a zmŕtvychvstaní Božieho syna nič nové nedozviete. Okrem Ježiša Nazaretského sa v diele stretneme aj s viacerými významnými historickými osobnosťami - Caesarom, Kleopatrou, Tiberiom, Augustom, Herodosom Veľkým, Pontským Pilátom, Jánom Krstiteľom, Barabášom a ďalšími. 
Kniha je napísaná podobným štýlom ako hraná veria nejakého prepracovaného dokumentu. Poskytuje síce veľa informácií, no do veľkej miery ide o známe fakty. Ak vás to neodradí, potom si prečítate knihu, pri ktorej si príjemne oddýchnete. Súčasťou tohto knižného dokumentu sú aj historické mapy, kresby a umelecké portréty zobrazujúce obdobie Ježiša Krista.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára