streda 1. marca 2017

RECENZIA: Robert Swindells - Ako kameň (Enigma, 2011)

HODNOTENIE:  ****

Link je sedemnásťročný chalan, ktorý súhrou nepriaznivých okolností skončí ako bezdomovec v londýnskych uliciach. Tam sa zoznámi s mužom menom Ginger, ktorý ho naučí všetky potrebné triky na to, aby dokázal prežiť. Jedného dňa Ginger bez stopy zmizne a na scéne sa zjaví krásna neznáma somráčka Gail, ktorá Linka na prvý pohľad očarí. Ako tieň sa vznáša nad ulicami Londýna záhadný Shelter, ktorý si zo zmiznutých bezdomovcov skladá vlastnú podzemnú armádu. 

Ako kameň je útly román, ktorý opisuje život mladého bezdomovca, ktorý sa učí žiť na ulici. Miestami máme pocit, že čítame príručku pre ľudí, ktorí sa ocitli na ulici. Kniha je napísaná pútavým jazykom, nerobí si žiadne ilúzie o živote na ulici a miestami spája temný thriller so psychologickou drámou. 
V prípade, že sa v blízkej dobe chystáte ako turista navštíviť Londýn a nechcete stratiť ilúzie o hlavnom meste Veľkej Británie, prípadne ak momentálne prežívate zložitejšie životné obdobie, Ako kameň radšej neberte do rúk. Určite vám nepridá na nálade.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára