pondelok 20. marca 2017

RECENZIA: Dominik Dán - Jednou nohou v hrobe (Slovart, 2014)

HODNOTENIE:   ***

"...prečo dospeláci hovoria, že niekto je jednou nohou v hrobe? Ako môžem byť jednou nohou v hrobe? Kde mám potom tú druhú?" (s.342).

Chudobné rómske deti nájdu na smetisku odseknutú ľudskú nohu. Malý homosexuál Tibor, ktorý po nociach navrhuje dámske oblečenie, jeho obrovitý brat Zoly, bývalý boxer, a Róm s prezývkou Doktor, vylúpia banku, z ktorej si odnesú viac ako 2 milióny eur. Richarda Krauza trápi bolesť zuba, Chosého tlačí bodavá bolesť v močovom mechúry a tlstý Váňa drží drastickú diétu. Kuky, Hanzel, Burger, Petra a šéf vyšetrovateľov Alexander Mayor musia tentoraz ťahať aj za ostatných kolegov. Aby toho nebolo málo, na scéne sa zjaví štyridsať osem ročný umelecký rezbár, ktorému utečie atraktívna manželka- umelecká tanečnica, s výrazne mladším milencom.
Na prvý pohľad spolu nič nesúvisí, o to ťažšie bude vyšetrovanie prípadu.   

Pre mňa trošku slabší kriminálny román z pera Dominika Dána, ktorý v niektorých pasážach pripomína spisovateľský štýl úspešného autora thrillerov - Jozefa Kariku. Na Dominika Dána mám už trošku iné nároky. Napriek tomu stále vysoký level na slovenské pomery.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára