nedeľa 19. februára 2017

RECENZIA: Anton Heretik - Zlo (Ikar, 2015)

HODNOTENIE:  ***

Ako priznal aj sám autor, názov knihy bol zvolený z dôvodu marketingu. Zlo je veľmi všeobecné slovo, ktoré môže označovať takmer čokoľvek negatívne. Heretik je známy slovenský psychiater, ktorý dlhé roky vypracovával psychologické profily najväčších zločincov a vrahov. Práca súdneho znalca je veľmi zodpovedná a náročná. Heretik je autorom viacerých odborných štúdií a v roku 2015 sa rozhodol podeliť so svojimi skúsenosťami aj s laickou verejnosťou. Heretik zvolil pri písaní svojej knihy postup, v ktorom rozdelil vrahov do jednotlivých kategórií podľa ich charakteru a vlastností. Určite najväčšiu pozornosť u čitateľa vzbudí kapitola Boss slovenského podsvetia, ktorá je venovaná niekdajšiemu šéfovi mafie Ľ. Černákovi, ďalej kapitola pod názvom "Pomáhať a chrániť", ktorá opisuje vraždy policajtov a kapitola Kanibal v 21. storočí, ktorá je venovaná prípadu psychicky narušeného informatika Mateja Č

Je pozitívne, že autor knihy na jej začiatku vysvetlí jednotlivé odborné psychologické termíny, čo čitateľovi uľahčuje situáciu. Text je písaný populárno -náučným štýlom a v mnohom pripomína knižný dokument.
Ak čakáte príjem nejakých nových, dosiaľ neznámych informácií, budete asi sklamaní. Ak sa chcete na chvíľu ponoriť do sveta zla a nečakáte od toho nič viac ako nenáročný relax, potom budú vaše očakávania naplnené.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára