streda 15. februára 2017

Slávne spisovateľky a ich erotická tvorba, milenky, milenci, sexuálny život...

Nielen spisovatelia, ale aj viaceré spisovateľky nezaháľali, pokiaľ ide o erotiku, sex, pikantné dobrodružstvá, milenky a milencov. Tu sú najslávnejšie z nich:



Asi najslávnejšou lesbičkou je staroveká Grécka poetka Sapfó, ktorá sa narodila na ostrove Lesbos. Neskôr si na ňom otvorila školu, ktorá sa venovala výchove mladých dievčat z vyššej spoločnosti. Vo svojej tvorbe oslavovala okrem iného aj fyzickú krásu žien. Väčšina jej tvorby bola zničená, zachovala sa len erotická báseň - Óda na Afroditu 

Boženu Němcovú, autorku slávnej Babičky, netreba nejako zvlášť predstavovať. Menej sa už vie o jej slabosti, ktorú mala na medikov a na mladých začínajúcich literátov. Viacerých z nich dokonca finančne podporovala a to napriek tomu, že častokrát nemala čím nakŕmiť vlastné deti.  

Slávna spisovateľka Wirginie Woolf sa ako vydatá zamilovala v roku 1922 do ženy menom Viti Sackville - West, s ktorou prežila milostný pomer pretrvávajúci až do začiatku tridsiatych rokov. Woolfovú vzťah inšpiroval k napísaniu viacerých kníh, medzi inými aj slávneho románu Orlando.

Slávna francúzska spisovateľka a intelektuálka, manželka ešte slávnejšieho filozofa Jeana Paula Sartrea - Simone Beauvoirová, bola známa svojimi bisexuálnymi sklonmi, dokonca sama dohadzovala svojmu manželovi mladé študentky a vzájomne sa zverovali so svojimi sexuálnymi zážitkami. Beauvoirová bola odporkyňou manželstva, preslávila ju najmä kniha Druhé pohlavie


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára