streda 1. marca 2017

TOP 6 - Tínedžerské romány

Vzhľadom na to, že aj ja som bol kedysi tínedžer (ani neviem, kam sa tie časy podeli), rád sa občas vrátim do rokov plných vnútorných rozporov, konfliktov, rýchlych vzplanutí a tajnou túžbou zmeniť svet. 

Tu je rebríček mojich najobľúbenejších románov, ktorých hlavné postavy majú "násť" rokov a premýšľajú, čo si majú počať nielen so sebou samým, ale aj s vonkajším svetom. Vynechal som Salingerov román Kto chytá v žite, pretože ten ostáva nedostižný. 







1. C.D. Payne - Nick Twisp - asi najkultovejšia knižná séria o tínedžerovi, ktorý sa dostane do naozaj šialených situácií, aby si získal srdce svojho milovaného dievčaťa

2. Matthew Quick  - Odpusť mi Leonard Peacock - Román, ktorý nešetrí dynamikou, napätím, láskou a zaujímavým príbehom.
3. Ben Brooks - Dospěj! - Drsná podoba dospievania, ktorú predstavuje Jasper, hlavný hrdina tohto silného tínedžerského románu. Nečakajte veľa romantiky, skôr divokú realitu.
4. John Green - Will Grayson - Čo myslíte, ako by to asi vyzeralo, keby ste stretli človeka s rovnakým menom aké máte vy, len povahu by mal úplne inú? Tínedžerský román, ktorý vyústi do nezabudnuteľného muzikálu.
5. John Green - Poučka o podstate predvídateľnosti Katherin - Napriek tomu, že geniálny tínedžer Colin Singleton dostal už devätnásť krát kopačky, stále je skalopevne presvedčený o správnosti matematického vzorca, ktorý ho má priviesť k dievčaťu svojich snov...  


6. Stephen Chbosky - Charlieho malé tajomstvá - Charlie je dospievajúci chalan, ktorý túži po dievčati, po dobrodružstve, po romantike, po uznaní. Jednoducho túži po živote. 







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára