piatok 12. októbra 2018

RECENZIA: Steve Berry - Alexandrijská stopa (Ikar, 2007)

HODNOTENIE:   ***

"Máte niečo, čo potrebujem. Alexandrijskú stopu. Ukryli ste ju a iba vy viete, kde sa nachádza. Zožeňte ju. Máte na to 72 hodín. Keď ju budete mať, stlačte na telefóne číslo 2. Ak sa mi do 72 hodín neozvete, syna viac neuvidíte. Ak sa pokúsite so mnou vybabrať, váš syn príde o život. 72 hodín. Nájdite stopu a dohodneme sa." (s.20). 



Cotton Malone je bývalý agent CIA, ktorému unesú syna Garyho. Spoločne so svojou exmanželkou Pam sa pustia do pátrania a postupne sa zoznamujú s ľuďmi, ktorí stoja za únosom. Našťastie na ich strane stojí dánsky agent Henrik Thordvaldsen, americká poradkyňa Stephanie Nellová, historička Cassiopeia Vittová a britský agent George Haddad. Proti nim však stojí americký minister  Brent Green, americká agentka Heather Dixnová, ktorá hrá dvojitú hru a mocný finančník Alfred Hermann, ktorý stojí na čele tajného spolku. Všetky stopy vedú k Alexandrijskej knižnici, ktorá ukrýva veľké tajomstvá. Výmena uneseného syna za stopy vedúce k zmiznutým pokladom staroveku. Ako to celé dopadne?

Je to taký ten klasický dobrodružný príbeh, kde máme dve strany, ktoré sa snažia niečo získať, postavy, ktoré hrajú dvojitú hru a niekoľko dramatických momentov. Román nič nové neprináša, pracuje s teóriami, ktoré stoja na vode, pričom sa snaží navodiť dojem, že ide o niečo senzačného. Vyslovene oddychová kniha, pri ktorej vypnete mozgové závity. Je však pravda, že už som čítal aj väčšie kraviny. Takže celkovo to bude za také tri slabšie hviezdičky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára