sobota 16. septembra 2017

RECENZIA: C.D. Payne - Americké krásky (JOTA, 2007)

HODNOTENIE:   **

"-Caro, je tvá ségra nymfomanka?-
-Jistě že ne. Spí se všemi těmi kluky, aby mi pomohla a asistovala při tátově kampani.-" (s.164).




C.D. Payne v ďalšom zo svojich románov o tínedžeroch, tentoraz o dvoch amerických kráskach, dvojičkách - Antonii a Carisse (priatelia ich prezývajú Tony a Cara). Ich otec Horac Mason, pastor baptistickej cirkvi, sa rozhodne kandidovať na viceprezidenta Spojených štátov a spolieha sa na to, že jeho pôvabné pätnásťročné dcéry ho budú v kandidatúre plne podporovať. Lenže ony majú momentálne úplne iné záujmy: chalanov, nakupovanie, zábavu. Navyše všade okolo nich sa začnú trúsiť médiá a novinári zo známych denníkov, ktoré sa začnú o ich otca vo veľkom zaujímať.
V prvej časti knihy sa Tony a Cara plne zapoja do otcovej predvolebnej kampane. Druhá časť je o nadväzovaní vzťahov s deťmi z bohatých a vplyvných rodín a v tretej časti je to najmä boj záhadného strýka Maxa s Rusmi, ktorého sa zúčastnia aj Tony a Cara so svojimi priateľmi. Ako to celé dopadne? Zvolia Horaca Masona do funkcie videprezidenta alebo ho protivníci odstavia?

"-Už? Ty jo, máš ho obrovskýho!"
-Neboj se. Vezmu to pomalu.-
Mluvila jsem o tvým zadku.-" (s.161). 

Z času načas si autori vyberú slabšiu chvíľku, najmä keď napíšu viacej románov. a mám taký pocit, že C.D. Payne si ju vybral práve týmto románom. Akoby nevedel, ako s témou naložiť. Na Payneho pomery slabý humor, nudné dialógy a ani postavy nie sú zvlášť charizmatické. Pre mňa sklamanie, no napriek tomu na Payneho ako na spisovateľa určite nezanevriem. Myslím si, že každý má právo na slabšiu chvíľku a verím, že Americké krásky sú len ojedinelým krokom vedľa (štvrtý a piaty diel Nicka Twispa pokladám za podobný prešľap).   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára