pondelok 19. decembra 2016

RECENZIA: C.D. Payne - Neviditeľný (Jota, 2012)


HODNOTENIE:  ****

Každý z nás sa určite aspoň raz v živote zamýšľal nad tým, aké by to bolo stať sa aspoň na krátky okamih neviditeľným. Nazerať do spální krásnych žien, vyrabovať banku alebo len tak sa presúvať z miesta na miesto bez toho, aby o tom niekto vedel. 

"- Axle, myslíš, že bych se měla natřít opalovcím krémem?
  Dobrá otázka: spálí se neviditelný člověk na slunci? Sledoval jsem, jak se její oblečení kupí na úhledné hromádce na okraji deky.
-Svlíkni se Axle. Nestyď se -" (s.100). 



Tak presne toto sa stalo tridsať sedemročnému Axelovi Westonovi, ktorý klesol na úplné dno. Prišiel o prácu, manželka si našla milenca, exekútor netrpezlivo klope na dvere. Jediný kto mu ešte ostal, je jeho verný pes menom Bob.
Vtedy našiel Axel úplnou náhodou spôsob, ako sa stať neviditeľným. Od tej doby sa jeho život otočil o 180 stupňov. Z priemerného chlapíka sa stane človek, ktorý spáva s tými najkrajšími ženami, naplní si vrecká dolármi, no súčasne má za zadkom políciu aj FBI. Axel je nútený vyraziť na dlhú a neistú road movie, ktorá smeruje k prekvapujúcemu vyvrcholeniu...

Payne je opäť nápaditý, plný humoru, zaujímavých obrazov a prekvapujúcich zvratov. Jazda na plný plyn, ktorú si jednoducho treba vychutnať.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára