nedeľa 1. júla 2018

NEDEĽNÁ CHVÍĽKA PRÓZY (videopoviedka)

LETNÉ DOBRODRUŽSTVO




Ako pubertiaci sme často chodili k neďalekému rybníku, kde sa v lete zvykli kúpať a opaľovať miestne baby. To sme sa vždy schovali medzi vysokú trávu a odtiaľ sme s otvorenými ústami okukávali lákavé ženské krivky, ktoré nám spôsobovali nepokojné sny. Boli sme s Paľom a Jožom nerozlučná trojka. Aby som sa teda konečne predstavil, ja som Peter. Boli to parádne chvíle, na ktoré si dodnes spomínam s veľkou nostalgiou. Prázdniny u babky na dedine, to bol predovšetkým futbal, kúpanie, lozenie po stromoch a po skalách, chytanie pstruhov, bitky s ostatnými partiami, opekačky, stavanie bunkrov, lúpežné výpravy do susedných záhrad a tak ďalej. Nič z toho sa však nevyrovnalo sledovaniu nahých dievčat kúpajúcich sa v miestnom rybníku. Najkrajšia z nich bola jednoznačne Lesana. Už to meno v nás vyvolávalo vzrušujúce chvenie. Spájali sme si ho s podobou lesnej víly, ktorá nám splní aj tie najtajnejšie želania. A že sme ich ako pubertiaci mali! No hlavne to jedno, samozrejme. Boli sme mladí chalani, hormóny nám udierali na mozog, túžili sme zažiť veci, ktorým sme veľmi nerozumeli, no napriek tomu nás neskutočne lákali.
Bolo koniec augusta, nepršalo už niekoľko dlhých týždňov. Opäť sme sa raz vybrali k rybníku. Tentoraz sme mali aj výbavu. Jožo sľohol tatkovi z povaly ďalekohľad, čo sme s Paľom uvítali s veľkým nadšením. Horšie bolo, že Jožo sa neustále oháňal tým, že ďalekohľad je jeho a nemôže nám ho požičať, lebo tatko by ho zabil. To, že ďalekohľad nemal čo robiť ani v jeho rukách, bola už druhá vec. O Jožovom tatkovi bolo známe, že denne vysedáva v krčme, nadáva na celý svet a najviac na komunistov, lebo tí mu údajne „dojebali“ celý život. Nikto síce nevie prečo, ale bolo to proste tak. Paľov otec bol typický domáci kutil. Vymyslel už asi stovku vynálezov, no v praxi nefungoval ani jeden. To ho však neodradilo od ďalšej usilovnej práce, čo som na ňom úprimne obdivoval. No a pokiaľ ide o môjho fotríka, ten zakaždým keď prišiel večer z roboty domov, nahlas si povzdychol, zvalil sa do kresla, vzal do rúk noviny, prelistoval si športovú prílohu a po miliónty krát vyslovil tú istú vetu: „Nechápem za čo berú tí sráči toľké prachy“ (tými „sráčmi“ myslel futbalistov behajúcich po slovenských ligových trávnikoch). Takže to boli naši úžasní mužskí predkovia, ktorí zasiali svojej drahocenné semeno v lonách našich nespokojných mám, ktoré im to teraz po zvyšok života vykrikovali a tajne si predstavovali, aké by to bolo, keby... neposlali v tú osudnú noc Fera k vode, nepohádali by sa s Karolom, nestrelili by dotieravému Bohušovi facku a čo ja viem čo ešte. Raz sa však rozhodli pre našich pupkatých a čoraz viac plešivejúcich tatkov, tak im neostávalo nič iné ako zdieľať s nimi spoločný osud a z času na čas si predstavovať v posteli počas milovania nejakú filmovú hviezdu či zabaviť sa s vibrátorom.  Nás čakal rovnaký osud, no v to krásne augustové leto sme mali trinásť, vajcia plné semena a vzdialená budúcnosť pre nás predstavovala maximálne tak nasledujúcu hodinu.   
Lesana bola vysoká blondína s nebesky modrými očami a tvár mala posiatu drobnými pehami, ktoré, prekvapujúco, ešte zvýrazňovali jej krásu. Tým, že športovala, telo mala úžasne vytrénované a pevné. Na očiach mala narazené veľké slnečné okuliare a na hlave si pridržiavala slamený klobúk, ktorý ju chránil pred prípadným úpalom. Z  dlhých bielych šiat, ktoré zvýrazňovali jej hnedú pokožku, jej rafinovane z času načas vykukla dlhá štíhla noha. Lesana práve skončila druhý ročník medicíny a my s chalanmi sme tajne dúfali, že sa raz dostaneme do jej šikovných rúk, keď už nič iné, tak aspoň ako pacienti. Budúca lekárka si zložila slnečné okuliare, elegantným pohybom sa zbavila klobúku a priložila si ruku nad oči. Keď si bola istá, že ju nikto nesleduje, vyzliekla si letné šaty, pod ktorými bola úplne nahá. Pozrel som sa na svojich kamošov, ktorí boli rovnako ako ja prikrčení vo vysokej tráve a zvuk búšiaceho srdca nám narážal až kamsi hlboko do uší. Lesana podišla bližšie k vode. Vyzula si kožené sandáliky a nechala maličké vlnky, aby jej narážali do štíhlych prstov na nohách. Ruky si položila na nahý zadok a len tak sa tam prechádzala po drobných kamienkoch, akoby si vychutnávala príjemnú masáž chodidiel. Potom si postupne ovlažila krk, ramená, ploché brucho a nakoniec sa vrhla do vody. Plávala s úprimnou radosťou, jej dievčenský smiech sa rozliehal do diaľky. Plávala tak ďaleko, že jej telo sa zmenilo na drobnú bodku. Po niekoľkých minútach sa konečne priblížila k brehu. Keď jej voda siahala po pás, vyžmýkala si mokré vlasy a pomaličky vyšla na breh.  Ľahla si na vyhriate kamienky, roztiahla krásne dlhé nohy a snažila sa nabrať pravidelný dych. Mali sme dokonalý výhľad na jej jemne zarastenú mušličku a menšie, no krásne tvarované prsia. Nenápadne nadvihla hlavu, ktorá jej po pár sekundách opäť klesla medzi ramená. Vložila si do úst dva prsty a vzrušujúco po nich prešla špičkou jazyka. Opatrne ich nasmerovala do vlhkej štrbinky, nad ktorou jej stekali drobné kvapôčky vody. Druhou rukou si nahmatala slnečné okuliare, ktoré si o chvíľu nasadila na oči. Boli sme v siedmom nebi. Všetci traja sme si nenápadne stiahli krátke nohavice a vychutnávali  si to vzrušujúce divadlo, ktoré nám dopriala krásna mladá vysokoškoláčka. Čím dlhšie sa hrala so svojou štrbinkou, tým hlasnejšie zvuky vydávala. Opäť zodvihla hlavu a pozrela sa naším smerom. Pár sekúnd spočinula v tejto polohe a my sme tŕpli, že či nás náhodou...
Napokon sa unavene zvalila na chrbát a chvíľu len tak hlasno dýchala. Potom sa postavila a opláchla sa v rybníku. Mlčky sme sledovali ako si oblieka biele šaty, obúva si sandáliky a nasadzuje si na hlavu slamený klobúk. Keď bola hotová, naposledy sa otočila našim smerom.
„Môžete vyliezť chlapci, boli ste zlatí“ povedala s úsmevom a poslala nám nádherný vzdušný bozk. Myslím, že v tej chvíli sme sa viacej podobali trom zrelým rajčinám než trojici pubertiakov. Nad hladinou začalo zapadať oranžové slnko a ja som pri pohľade naň dostal veľkú chuť na sladký zrelý pomaranč. Vlastne na dva.













Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára