streda 14. februára 2018

Valentín na Valentína (valentínska poviedka o Valentínovi s Valentínom)


Bolo to niekedy okolo roku 198, keď bol Valentín už zhruba rok v talianskom mestečku Terni vysvätený biskupom Feliciánom za biskupa.
Práve ukončil modlitbu k Bohu a so zavretými očami si odpil z omšového vína. Kalich položil späť na oltár a keď ich znovu otvoril...



..................................................................................................................................................




Ocitol sa v kaviarni. Oproti nemu sedel nejaký pár. Dievča a chalan. Na oblečení mali pripnuté zelené stužky a so smiechom hľadeli do akýchsi malých prístrojov, z ktorých vyžarovalo svetlo. 
- Kokso ja už neviem, čo mám natočiť, aby to ľudia začali sledovať. Včera som  pridala video ako sme sa s babami naháňali v šatni a hádzali  po sebe loptu a malo to len 163 vzhiadnutí. No chápeš to?" krútila hlavou dlhovlasá brunetka v dlhom šedom svetri a čiernych legínach. Na nohách mala napriek tomu, že vonku vládlo chladné februárové počasie, biele adidasy naboso. 
"Možno keby ste sa naháňali nahé v sprchách a plieskali sa pri tom uterákmi po zadkoch, lámalo by to teraz rekordy" žmurkol na ňu chalan s nagelovanými vlasmi a prešiel si po vystrihaných bokoch.
"Tsss, debil" štuchlo doňho dievča a hanblivo sa zasmialo. Ja už fakt neviem, čo tam mám pridať" povzdychla si po chvíli a jemnými tenkými prstami ťukala do telefónu. "Možno to predsa len skúsim" zahľadela sa do diaľky a bruškom ukazováka si ťukala o pery. Potom sa pozrela opäť na chalana. 
"Šak ti hovorím" prikyvoval ako panáčik a bolo vidieť, že ho tá predstava vzrušila.
"Hej, sme v kaviarni, Patrik" zahriakla svojho spoločníka dievčina, keď zbadala jeho vyduté džínsy.
"Á sorry, " ospravedlňoval sa jej a nenápadne si preložil nohu cez nohu.
Obaja si ako na znamenie odpili zo svojich šálok. Až vtedy si všimli muža v bielej sutane a kožených roztrhaných sandáloch, ktorý tam sedel, akoby ho práve niekto preniesol strojom času z minulosti.
"Cool" uznanlivo prikyvoval chalan a žužľal pri tom v ústach dlhú umelú slamku. 
"Hej, pane, ste OK?" oslovila muža v sutane dievčina a sledovala jeho dlhú bradu a prívetivé oči. Vždy sa jej páčili starší muži, také tie ocinkovské typy a neraz si pred spaním predstavovala ako ju neznámy starší muž divoko preťahuje na zadnom sedadle bavoráku. Pri tej predstave sa väčšinou spravila do niekoľkých minút. Aj teraz cítila tam dole také príjemné šteklenie. Nenápadne sa pomrvila, aby zahnala nemravné obrázky vo svojej hlave. 
"Mi chiamo Valentino" povedal chrapľavým hlasom muž s bradou a prekrížil si prsty oboch rúk. "Sei una ragazza molto bella" dodal po chvíli a milo sa usmial.
"Grazie, signore" hanblivo odpovedalo dievča a provokačne si napravilo neposlušnú ofinu. 
Ešte chvíľu sa bavili po taliansky (dievča až teraz ocenilo súkromné hodiny, ktoré jej platil otec) a mohla sa tak porozprávať so zaujímavým starším pánom, ktorý sedel v jej blízkosti. Patrik zatiaľ znudene ťukal niečo do mobilu. 
"Sto chiamando Catarin" predstavila sa Katarína po niekoľkých formálnych vetách. "Sei davvero un San Valentino?" premeriavala si dievčina šarmantného muža v bielej sutane a pomaličky dopila kávu, ktorá sa jej usadila na dne červenej šálky. Keď mlčky prikývol, nahla sa k Patrikovi a niečo mu pošepla do ucha. Patrik si zbežne prezrel cudzinca, potom Katku a napokon súhlasil. 

Strih. Toaleta v kaviarni. 

"Tak baby, ktorá z vás si môže povedať, že si to na Valentína rozdáva s Valentínom?" vzdychá naživo do Patrikovho mobilu príťažlivá brunetka počas jazdy na mužovom stoporenom penise. Valentín vykrikuje nejaké talianske frázy a ona si vzrušene hryzie spodnú peru. Patrik drží v jednej ruke mobil a druhou sa hrá so svojim vtákom. Valentín s Valentínom. Taký bude názov videa, premýšľa vo svojich predstavách a užíva si online péčko, ktoré sa odohráva priamo pred jeho očami. 
"Hej, dávaj pozor, nechcem, aby tam bolo vidieť moju tváááár" nadržane ho okríkne spolužiačka Katka a zaprie sa rukami o Valentínove členky.  

O hodinu neskôr: Valentín s Valentínom: 216 223 vzhliadnutí.   

Valentín si odpije z červeného vína, ktoré mu objedná Katka s Patrikom. Tma. 

.................................................................................................................................................




"Zase som to nedala" zúfalo plače študentka taliančiny a angličtiny, štíhla blondína druhého ročníka, Petra. "Povedal, že už mi nedá žiadny termín." 
"Ale no tak, niečo vymyslíme, neboj sa" utešuje ju pred dverami kabinetu doktora Mrázika kamarátka Lucia. Na rozdiel od Petry, ona je tmavá ako uhoľ.
"Naši ma zabijú" lamentuje blondínka a utrie si do papierovej vreckovky rozmazaný mejkap. "Hajzeľ starý, zakomplexovaný" zdvihne sa odrazu a začne kopať čižmou do dverí.
"Hééj, Peťa, čo si sa zbláznila?" snaží sa ju odstrčiť Lucia a po nejakom treťom pokuse sa jej to napokon predsa len podarí. To však už medzičasom stihne vybehnúť doktor Mrázik a rozčúlene gestikuluje rukami ako Louis de Funés vo svojich najúspešnejších komédiách.     
"Vylíž mi ju, ty impotent" reve na plešatého chlapa zúfalá študentka a ukáže mu vztýčený prostredník. Doktor Mrázik v zmysle hesla "múdrejší ustúpi" vysype zo seba nejaké štipľavé talianske slovíčka a až potom treskne za sebou dverami. 
"Vieš, čo teraz urobím?" nahlas dýcha rozzúrená Petra a prstami klepe o svoju kabelku. "Rozdám si to s prvým chlapom, čo teraz pôjde náhodne okolo. A keďže si moja najlepšia kamoška, dúfam, že má v tom nenecháš a pôjdeš do toho so mnou" pozrela sa na Luciu mladá blondínka a položila si hlavu do dlaní. 
V prvom rade sa upokoj" trochu ráznejšie zakročila čiernovláska a podala jej vreckovku. 
"Ideš do toho so mnou?" nedala sa odbiť Lucia a utrela si uplakané oči.
"Čo si sa zbláznila? Čo keď to náhodou bude nejaký starý plesnivý dedko? snažila sa trochu zlepšiť atmosféru Lucia a jemne sa jej rozšírili kútiky úst.
"To je mi jedno" trvala na svojom blondína. Tak ideš do toho so mnou?" pozrela do kamoškiných modrých očí.
"Tak teda dobre, čo mám s tebou robiť, keď už sme tie naj kamošky" rezignovala napokon Lucia a obe študentky sa nežne objali.

Valentín vyšiel spoza rohu. S rukami založenými za chrbtom si prezeral nástenky s talianskymi vetami a občas sa poškrabal pod nosom.
"Bella giornata damigella" srdečne pozdravil Valentín a v tej chvíli Petra nenápadne žmurkla na Luciu. 
"Mohlo to byť oveľa horšie" zašepkala čiernovláska a obe sa s úsmevom postavili.

Strih. Voľná počítačová učebňa. 

Skôr ako sa stihol kňaz v bielej sutane spamätať, o jeho fešáka sa už spravodlivo delili šikovné prsty dvoch príťažlivých študentiek a dva zvedavé jazýčky. S privretými očami si užíval ich vzrušujúcu hru, ktorej sa naplno oddali.
"Poriadne mi tam zasúvaj ten svoj taliansky čurák" vzrušene vzdychala Petra, keď si ju Valentín dával odzadu na štyroch, zatiaľ čo Lucia sa hrala s jej pevnými trojkami. Potom výmena. Čiernovláska skákala na Valentínovej výbave a blondínka sa zatiaľ maznala s jej drobnými prsiami. Pomedzi krátke prestávky nechávali voľný priechod svojim jazýčkovým bozkom. Keď vycítili, že príťažlivý kňaz sa blíži k vyvrcholeniu, kľakli si tesne vedľa seba, s úsmevom vyplazili jazýčky a privreli oči...
Poutierali sa do servítok a narýchlo sa obliekli. Chceli sa s Valentínom rozlúčiť, ale učebňa zívala prázdnotou. 
"Quattro orgazmo" spokojne sa usmiala Petra a konečne sa jej zlepšila nálada.


..................................................................................................................................................





"To nemyslíš vážne, ty mi dávaš kopačky na Valentína?!" kričalo do telefónu asi dvadsaťročné ryšavé dievča a bolo jej úplne jedno, že trolejbus je plný cestujúcich.      
 "Tak vieš čo? Aj tak nestála za nič. Tá tvoja ochabnutá slizká dážďovka, čo sa ti chúli medzi nohami. Ja že si nedokážem nikoho nabaliť? Tak to by si sa čudoval. Hocikedy, aj hneď. Ale teraz nie, veď som v buse. Čo? Že mám zase plnú hubu kecov, ty kretén?! Si tam s tou tvojou fľandrou, priznaj sa! Ja som to vedela. Tak ja ti niečo predvediem, ty úbožiak. Neskladaj, ešte som neskončila!" vrieskalo dievča a nenápadne pootočilo hlavu. V trolejbuse vládlo absolútne ticho. Vedľa nej sedel Valentín. Odpočíval po predchádzajúcom výkone s dvomi študentkami. Slovenčina mu veľa nehovorila, aj preto si hlasný telefonát príliš nevšímal. "Hej, si tam ešte?" oslovilo dievča chalana na opačnej strane linky. Rukou zašla Valentínovi pod kňazskú sutanu, pod ktorou nemal prádlo. Stačilo pár sekúnd a opäť bol tvrdý. "Tak aby si vedel, práve držím jedného staršieho chlapa za vtáka a honím mu ho. Áno, v trolejbuse. Proste mu ho honím. Ale ja neviem kto to je, asi nejaký kňaz. Podľa oblečenia." Valentín pootvoril ústa a ticho zastonal. 
"Slečna, kontrola cestovných lístkov" pristavil sa pri ryšavke revízor a ukázal jej odznak. 
"Ťahaj doprdele, nevidíš, že som zaneprázdnená?" odsekla a pokračovala v ručnej práci. "Pozdrav tú tvoju štetku" opäť si dala telefón k uchu, stiahla si pančuchy. čo mala pod sukňou a poodtiahla si nohavičky. 
"Slečna, to nemyslíte vážne, fuj, že vám nie je hanba" pohoršovala sa dôchodkyňa v trolejbuse. "Okamžite prestaňte!" kričala korpulentná pani a sliny jej pri tom lietali pomedzi umelý chrup na všetky svetové strany. Ryšavé dievča jej ukázalo vztýčený prostredník, ktorý si spolu s ukazovákom o pár sekúnd naslinila jazykom a prešla si po nedávno vyholenej šuške. Sadla si kňazovi na kolená a vzala si jeho výbavu medzi prsty, aby ho nasmerovala tam, kam potrebovala. Keď zacítila, že je v nej, privrela oči a spokojne zapriadla. Začala jemne poskakovať a opäť si priložila mobil k uchu. "Tak počúvaj, ty debil. Práve sedím v trolejbuse a nastokla som sa na toho kňaza. Presne tak. Mám kňazov čurák v kunde a poriadne si to užívam. Máme tu aj široké publikum. Onedlhóóó, och božééé, to je skveléééé, to nie ako ten tvoj malý krompáčik, neboj budeš mať aj záznam. Pár ľudí to tu nakrúca, takže to bude taký môj darček pre teba, blbeček. Potom ti to prepošlem. Môžeš to použiť ako predohru pre tvoju novú frajerku.. Prajem ti kráááásnehóóó Valentíííínáááá."    

"Neboj, beriem antiku" pošepla ryšavka do ucha prirážajúcemu Talianovi, keď cítila, že ju tam dole napĺňa a s úsmevom ho pobozkala na tvár.

Keď vystúpila, cítila sa oveľa lepšie. 

...............................................................................................................




Bol už pomerne neskorý večer, keď sa Valentín ocitol v akomsi zafajčenom podniku. Štamgasti viedli hlasné debaty o futbale, o politike,o ženách a podobne. On sedel sám pri barovom pulte a mlčky ukázal vyslúžilej čašníčke s črtajúcou sa celulitídou a kŕčovými žilami, na fľašu červeného. "Hej, čo si tak ticho, nevieš rozprávať?" okríkol Valentína chlap s dohárajúcou cigaretou. "Možno je nemý" uvažoval nahlas ďalší. "Serte naňho a hrajte ďalej" vyzval svojich protihráčov chlap, čo držal v rukách sedmové karty. "Non capisco" mykol plecami Valentín. "Zdeno, skús sa s ním porozprávať, však už roky chodíš na tie fušky do Talianska, ty mu budeš rozumieť" vyzval dedko pri zadnom stole  zamysleného mladíka v montérkach. Prešlo pár dlhých sekúnd, kým si k Valentínovi prisadol akýsi chlapík s plešinou v strede hlavy a pivným bruchom. Keď už niekoľko minút spolu debatovali, chlap s cigaretou to už  dlhšie nevydržal. "Tak nám prekladaj Zdeno, o čom sa spolu bavíte?"
Oslovený chlap sa začal ošívať. "Chlapi, neviem ako by som vám to... no tento tu" ukázal prstom na kňaza, "tvrdí, že je Valentín."
"Počkaj, aký Valentín?" nechápal dedko pri zadnom stole.
"No ten skutočný Valentín" snažil sa vysvetliť Zdeno.
"Jaký skutočný? On je aj nejaký neskutočný?" vykríkol dlhovlasý chlap spoza doškriabaného stola.
"No ten, ktorého dnes oslavujeme" vysvetlil Zdeno a odpil si z odstáteho piva.
"Počkaj, takže to on môže za to, že teraz budem musieť ísť kúpiť žene nejakú chujovinu?" rozhorčene sa zdvihol chlap s cigaretou a hodil karty na stôl. "Naňho, chlapi, to kvôli nemu tu máme zavedené tie romantické sračky" zavelil a ostatným hosťom podniku nebolo viac treba. Našťastie Valentín si stihol v poslednej chvíli odpiť z červeného vína a včas sa tak vrátiť späť do svojej doby.                    
                       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára