pondelok 17. júla 2017

RECENZIA: C.D. Payne - Mládí v hajzlu 4 - mladík v chomoutu (JOTA, 2009)

HODNOTENIE:   ***

2.26 -Autobusový nádraží v Los Angeles. Naše kraksna dorazila s tříhodinovým zpožděním, protože se nám podělal motor (což sem skoro odskákal srdečním kolapsem, neb sem se lekl, že je to policejní šťára). Blízký okolí vypadá tak úděsně, že se bojím vystrčit nos, a nezbývá mi nic jinýho než se tu někde utábořit a přežít do rána. Padám únavou. Všude se poflakuje spousta pobudu. Sem rád, že tu není Carlotta. Určitě by ji vobtřžovali. Nechápu, jak se mohl Jack Kerouac vyžívat v těch dálkovejch autobusovejch výletech. Připadám si jako zombie!



Nick Twisp sa zamotáva do ďalších a ďalších problémov. Definitívne pochoval svoju predošlú identitu a plastický chirurg sa postaral o novú tvár, ktorá vyzerá na nerozoznanie od Jeana - Paula Belmonda. Tá, ako z predošlých dielov vieme, sa veľmi páči Nickovej láske Sheeni. Playboy Trent sa stále motá naokolo a tak Nick uskutoční svoj veľký plán a ožení ho s Apurvou, krásnym indickým dievčaťom. Dokonca aj finančná situácia sa konečne zlepšuje. Vďaka nečakanému dedičstvu už Nick nemusí počítať každý dolár. Lenže polícia sa nevzdáva a chlapci v uniformách sú rozhodnutí, že Nicka za každú cenu dolapia. Nick si na úteku zmení meno z Nicka Twispa na Rick S. Huntera. Stretne sa s bohatým milionárom Berneim Krusinowskim a jeho bláznivou dcérou Connie, ktorá je zamilovaná do Sheenininho brata Paula a dá sa preoprerovať na aziatku. Začína sa lov policajtov a Nicka Twispa. Ako v pravej "belmondovke". Buď to niekoho bude stáť život alebo to skončí pred oltárom... 

"Až ho potkáš, mohl bys mu vyřídit tohle: Zařiďte se jako doma, nájem je zaplacený do července.- Brunovi rty se samou námahou sotva pohybovaly, když se snažil narvat si Carlottin vzkaz do svýho dvenáctimegabajtovýho mozku. Nejdřív zřejmě musel něco duležitého vymazat, jako třeba celoživotní statistiku přihrávek Joea Montany" (s.66).

Štvrtému dielu už akosi dochádza para a C.D. Payne už žmýka z posledného. Momentov, na ktorých sa schuti zasmejete je poskromne, chýba tomu taký ten Nickovský "vyčúraný" pôvab a šarm. Z predchádzajúcimi časťami je to ťažké porovnávať, lebo úroveň prvého a druhého dielu bola nastavená veľmi vysoko. Takže povedzme taký priemer, kedže na Nicka Twispa mám čitateľskú slabosť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára