streda 12. októbra 2016

RECENZIA: Mark B. Mills – Čakanie na Pesa ( Fortuna Libri, 2014 )

Džej nie je jediný kamarát, ktorý sa so mnou podelí o svoj názor na Claru po tom, čo odletela bohviekam –hoci osobne si myslím, že to nevie ani ten Boh“ (s.55, 56 ).

Kniha o tom, ako vám môže jeden obyčajný pes z útulku zmeniť život.

Daniel Wynne sa jedného dňa prebudí a na stole nájde list od svojej priateľky Clary, s ktorou chodia už štyri roky, že ho opúšťa a zanecháva mu svojho psa menom Peso: „Peso je viac než milý štvornohý kamarát, čo ma zabáva a spríjemňuje mi deň, stal sa neoddeliteľnou súčasťou môjho osobného vybavenia. Mám silné nutkanie vyhlásiť: -Ak pôjde on, pôjdem aj ja“ ( s.155 ).
Danovi sa obráti celý život naruby. Začína pracovať v novej robote ako tvorca reklamných sloganov, snaží sa nájsť si cestu k Pesovi - okrem iného milovníkovi filmov s Jennifer Aniston, vyrovnať sa s rozchodom s Clarou a tolerovať svojich nových šéfov Tristana a Ralpha. Ešte že v práci spoznáva mladú atraktívnu kolegyňu Edie. Ako to napokon celé dopadne? Nájde si cestu k Pesovi? Udobrí sa s Clarou alebo dá prednosť Edie?

Veľmi milá, oddychová knižka, ktorá vám vyčarí úsmev na perách a pokiaľ máte za sebou čerstvý rozchod, nepochybne vás nabije pozitívnou energiou. Možno budete mať po prečítaní chuť osvojiť si nejakého havkáča z útulku, ktorý vám zmení život...


HODNOTENIE:  ****


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára